Jammie Jammie


Het is bijna februari en dan komt valentijnsdag er weer aan. Maar dit recept hoef je natuurlijk niet alleen op valentijnsdag te maken, dit maak je natuurlijk ook gewoon zo eens omdat je je man, kinderen, moeder, vader, wie dan ook heel erg lief vindt.

Je snijdt drie harten uit drie sneeen wit brood. Deze dompel je onder in een mengsel van vier eieren met wat kaneel. Beide kanten onder dompelen en dan bakken in een koekenpan met boter.
Als ze klaar zijn bestrijk je de eerste snee met nutella, daar leg je dan plakjes aardbei op. De tweede snee smeer je aan de ene kant in met mascarpone en de andere weer met nutella. De kant met de mascarpone komt op de aardbeien. Dan weer plakjes aardbeien op de nutella kant. De derde snee besmeer je de ene kant weer met mascarpone, deze leg je weer op de aardbeien. De bovenkant smeer je in met slagroom als je dat lekker vindt en dan nog een beetje kaneel. De slagroom kun je ook weg laten. Wat een liefdes ontbijt, jammie


 
Haha, niet alleen lekker maar vooral zo grappig. Mijn kinderen lagen helemaal in een deuk toen ze deze kleine inktvisjes op hun bord zagen.


Moeite je kind groente of fruit te laten eten, probeer eens creatief te zijn en probeer deze creatie's eens uit, zo krijg je ze vast aan het eten
 
 
 
 
 
 
 
Kinder sushi
 
Grappig, kinder sushi. Je snijdt van een snee witbrood ( voor de gezondere variant kun je ook dat vezelrijke witbrood halen ) de koorstjes eraf en snijdt er dan stroken van. Deze besmeer je met pindakaas. Dan rol je een stukje banaan erin en druppelt er nog een beetje honing overheen.
 
 
 
 Hihi, zo wordt een boterham eten wel erg leuk
 
 
Maak eens appelflapjes met croissantdeeg. Haal een blikje kant en klaar croissantdeeg. Rol deze helemaal uit. Snij de voorgesneden drie hoeken uit en snij deze ook weer door de helft ( wel zorgen dat het driehoekjes blijven ) . Bestrooi de binnenkant met bruine suiker met kaneel en rol dan een appelpartje erin. Dan nog een beetje suiker met kaneel bovenop en bakken naar de aanwijzingen op de verpakking.
 
 
Appeltjes in pannenkoekenbeslag
Haal de kern van de appel eruit met een appelboor. Snij dan mooie plakken. En doop deze in het pannenkoekenbeslag ( kant en klaar of zelf gemaakt ). Bakken in een pan met wat boter en serveren met suiker en kaneel.
 
 
Mini appeltaartjes
Inplaats van altijd maar een grote appeltaart te bakken, kun je natuurlijk ook kleine appeltaartjes bakken ( gebruik hiervoor je muffinblik ). Maak het deeg zoals op de verpakking staat en verdeel het mengsel van appel, suiker en kaneel over de verschillende cupjes. Streepjes deeg er weer over, bestrijken met wat geklopt ei en bakken maar.
 
 
 
 Mijn kinderen zijn dol op de 3 P's zeg ik altijd: Pizza, patat en pannenkoeken. Maar een pizza is al snel te groot. En je kunt natuurlijk van die kleine pizza,s in de supermarkt halen, alleen dan heb je weer allerlei toegevoegde stoffen erin. Dit recept is heel simpel, je neemt een muffinblik. De kuipjes bedek je met of kant en klare pizzadeeg of je maakt eerst zelf pizzadeeg. Dan besmeer je het deeg met tomatenpuree, dan leg je wat je maar wilt erop ( b.v tomaat, paprika, champignon, salami, ham ) en als laatste strooi je er kaas overheen.
Je verwarmt de oven voor op 200 graden ( of wat aangegeven wordt op de verpakking van het deeg) en bakt ze dan 10 tot 15 minuten.
 
 
Haha, een beetje het zelfde idee als de inktvisjes. Maar dit keer zijn het mannetjes.
Hoe grappig 
 
Mijn kinderen zijn gek op ketchup, alleen ze hebben een probleem. Ze kunnen er niet goed tegen, niet tegen de nep merken. Alleen de echte ketchup van Heinz gaat goed. En alhoewel je van alle sauzen het beste ketchup kunt eten zit er toch nog best wat suiker in. Daarom hier een recept om het zelf te maken.
200 gram tomatenpasta, 110 ml honing, 125 ml witte azijn, 100 ml water, 1 theelepel suiker, 1,5 theelepel zout, halve theelepel uienpoeder en een kwart theelepel knoflookpoeder.
 
 
 
Dit recept heb ik uit de Allerhande van de Albert Heijn. Zoooo lekker. Ik zal hieronder het recept plaatsen, maar voor de vrouwen die niet zo van bakken houden of niet zoveel tijd hebben. Je kunt ook drie pakken brownie mix kopen en de instructies op de verpakking volgen en dan verder dit recept volgen.
* 250 gram boter
* 250 gram pure chocolade
* 1 vanillestokje
* 6 eieren
* 200 gram witte basterdsuiker
* 200 gram zelfrijzend bakmeel
* 2 bakjes frambozen ( a 125 gram )
* 100 gram witte chocolade in stukjes
* ovenschaal ( 34x23 cm) ingevet en bekleed met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 170 Graden. Smelt de boter in een steelpan. Hak ondertussen de pure chocolade in stukken. Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter. Laat staan, zodat de chocolade smelt.
Snijd het vanillestokje open ( kunt ook vanille extract nemen ) en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe dit met de eieren in een grote kom. Klop in 3 min. luchtig met een mixer en voeg in delen de suiker toe. Schep de gesmolten chocolade om en schenk al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep er luchtig door. Meng 1 bakje frambozen en de helft witte chocolade voorzichtig door het beslag. Doe in de ovenschaal.
Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 2 uur afkoelen. Snijd in stukken en smullen maar.


 
Kom je dit probleem ook wel eens tegen? Vind je een lekker recept om te bakken en dan is het in Engelse maten. Met dit lijstje bij de hand kan het niet misgaan:
* 1fl oz ( fluid ounce )= 30 ml
* 4 fl oz = 125 ml
* 16 fl oz = 500 ml
* 1 cup vloeibare substantie = 250 ml
1 cup vaste substantie varieert: 1 cup bloem of meel = 135 gram, 1 cup noten = 150 gam, 1 cup chocolade = 150 gram, 1 cup ( zure ) room = 250 gram
* ook zijn Engelse theelepels groter dan die van ons: 1 teaspoon = 2 theelepels.
 
Benieuwd naar het recept van de hartjes hierboven?
* Steek uit bladerdeeg hartvormpjes ( zijn wel grote hartjes )
* Vul met naturel roomkaas of mascarpone ( na eigen smaak kun je dit nog zoeten met poedersuiker )
* De in stukjes gesneden aardbeien erboven op scheppen.
* Dan weer bedekken met bladerdeeg ( blijft het beste plakken als je de randen eerst insmeert met geklopt ei. )
* Ga met een vork langs de randjes, zo druk je de rand goed aan en krijg je dit leuke motief.
* Nog even bestrijken met de losgeklopte ei en een beetje suiker eroverheen strooien.
* Voor de baktijd kijk op de verpakking van de bladerdeeg.


1 opmerking:

Anoniem zei

Lekker lekker